Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Praktische waswagens voor meer gemak in Udenhout

“Nu staat alles op één kar. Dat is een stuk praktischer.”

Rian van Opzeeland, verzorgende, De Eikelaar (’t Heem), Udenhout


Datum: maart 2015
Expertise: Medicijnwagens en -distributie

“Op de PG-afdeling van woonzorglocatie de Eikelaar (`t Heem) in Udenhout wonen 60 ouderen in zorgappartementen. Voor deze locatie waren wij op zoek naar nieuwe wagens voor het wassen en verzorgen van de mensen onder andere omdat wij de werkwijze wilden veranderen. Van tevoren had elke bewoner eigen verzorgingsspullen op de kamer. We bleven telkens op en neer lopen tussen de slaapkamer en de badkamer. Tijdens onze zoektocht kwamen we in contact met Medifix. Zij hebben met ons meegedacht en konden deze waswagens op maat leveren. Nu staat alles op één kar en gebruiken we voor iedereen hetzelfde merk huidvriendelijke producten. Dat is een stuk praktischer maar ook beter voor het milieu.

Bij de inrichting van de wagens hebben we gekeken naar de volgorde van de handelingen en naar de ergonomie. De producten waarmee we beginnen, zoals de handschoenen en de washandjes en de doucheschoentjes voor onszelf, liggen bovenin. Dan is er een lade met douchemiddelen en verzorgende crèmes. In de derde lade hebben we de dingen gelegd die we minder vaak nodig hebben; bijvoorbeeld onderleggers, mondkapjes en handschoenen voor steunkousen. En de onderste lade is voor de verbandmiddelen.

We hoeven dus minder te bukken voor de producten die we vaak gebruiken. Toevallig zijn dat ook de grotere bussen en de zwaardere flacons. In het begin was het even wennen, maar nu werkt het supersnel.”

Praktische waswagens voor meer gemak in Udenhout