Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Erasmus MC weer tevreden met behandelstoelen Medifix

“Onze huidige stoelen zijn eveneens aangekocht bij Medifix. Het prettige en laagdrempelige contact maakte dat wij onze zoektocht deze ronde ook weer bij Medifix zijn gestart.”

Mieke van Heteren-Thies, Erasmus MC,


Datum: november 2022
Specialisatie: Inrichting dagbehandelkamer

De cardiologische dagbehandeling van het Erasmus MC ziet jaarlijks ongeveer 1500 patiënten. Een uitgebreid scala aan ingrepen passeert hier en bij deze zorg wordt er gebruik gemaakt van behandelstoelen. Patiënten herstellen niet alleen op deze stoelen na een ingreep, maar ondergaan de ingreep ook op deze stoelen. Mieke van Heteren-Thies, Teammanager Cardiologie/ Cardio thoracale chirurgie, geeft aan: “Comfort en gebruiksgemak voor de patiënt is dus uitermate belangrijk. Maar ook flexibiliteit van de stoel voor onze verpleegkundigen is van groot belang. Onze stoelen worden inclusief patiënt verplaatst van de dagbehandeling naar ons ingrepencentrum. Onze behandelstoelen moeten dus niet alleen gemakkelijk verplaatsbaar zijn, maar ook flexibel inzetbaar en door het grote aantal passerende patiënten tegen een stootje kunnen.”

Afgelopen week is de cardiologische dagbehandeling door ons voorzien van 7 nieuwe behandelstoelen. Na proefplaatsing is de Clavia als meest geschikte kandidaat uit de bus gekomen. 
Mieke vertelt: “Omdat ons specialisme onvoorspelbaar is, moeten onze stoelen met de patiënt kunnen meebewegen. In acute situaties moeten wij snel kunnen handelen. Naast het gemakkelijk verplaatsen van de stoel, biedt deze stoel de nodige comfort aan de patiënt en geeft hij ons de mogelijkheid door, onder andere de handmatige CPR hendel, snel te kunnen handelen wanneer nodig.”

Mieke vervolgt: “Onze huidige stoelen zijn eveneens aangekocht bij Medifix. Het prettige en laagdrempelige contact maakte dat wij onze zoektocht deze ronde ook weer bij Medifix zijn gestart. Daarnaast verplaatst het team van Medifix zich gemakkelijk in het vraagstuk wat maakt dat er oplossingsgericht met ons is meegedacht.”  

Erasmus MC weer tevreden met behandelstoelen Medifix