Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Medicijnwagens voor kleinschalige woonvormen

“Praktische medicijnwagens maar wel met een huiselijke uitstraling.” Het is geen makkelijke opdracht die de oud-eigenaar van Medifix zo’n 15 jaar geleden neerlegt bij een producent van meubels. Maar samen komen ze wel tot een excellent merk: Pharmasafe®. Een productlijn met medicijnwagens, medicijnkasten en medicijnkluisjes. Maar ook de compleet ingerichte medicijnkamers staan al jaren bekend in de gezondheidszorg als praktisch, veilig en van goede kwaliteit.

Kleinschalige woonvormen

In een kleinschalige woonvorm wonen vaak verschillende groepen mensen samen onder een dak. Bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychiatrische aandoening, hersenletsel of autisme. De laatste jaren zien we ook steeds meer kleinschalige woonvormen voor ouderen ontstaan. Dit kunnen zowel particuliere initiatieven zijn als initiatieven vanuit de zorgaanbieders. In alle gevallen is het belangrijk dat de bewoner zich thuis voelt en dat het een veilige omgeving is voor zowel bewoner als iedereen die werkzaam is in deze omgeving.

Medicijnwagens voor kleinschalig wonen

Vanwege de huiselijke uitstraling en veiligheid zijn onze medicijnwagens perfect voor in kleinschalige woonvormen. Geen klinische wagens in de huiskamer maar een wagen van hout, die past bij de rest van het meubilair. En altijd met een sleutel of cijfercode zodat de medicijnen altijd veilig opgeborgen zijn. Deze medicijnwagens zijn geschikt voor alle medicijndistributiesystemen en voorzien van profielwanden voor lades, manden of legborden. Ze zijn helemaal naar wens in te delen zowel qua interieur (aantal laden, manden en legborden) als exterieur (afmeting en kleur van het hout).

Medicijnkasten voor kleinschalig wonen

Veel kleinschalige woonvormen kiezen naast de medicijnwagens ook vaak voor een medicijnkast per bewonersgroep. Het is namelijk heel handig om bijvoorbeeld tijdens de gezamenlijke maaltijden vanuit een centrale plek de medicatie toe te dienen. In zo’n medicijnkast is dan voor iedere bewoner een apart vak gereserveerd zodat er overzicht is. De medicijnkast biedt daarnaast ruimte aan dispensers, algemene voorraad, dossiermappen en flessen.

Accessoires voor medicijndistributie

Een van de expertises van Medifix is opslag en distributie van medicatie. Naast de productlijn van Pharmasafe® bieden we ook diverse accessoires en hulpmiddelen aan om de veiligheid en efficiëntie van het medicijnbeheer en de medicijndistributie te verbeteren. Denk hierbij aan medicijnvermalers, medicijnkoelkasten en medicijnhesjes.

Medicijnwagens voor kleinschalige woonvormen