Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Bedden die voldoen aan de wensen van senioren

De zorg verandert, traditionele vormen van zorg maken steeds meer plaats voor individueel aanbod met gekoppelde zorg en zorgconcepten. Dit zien wij ook terug bij seniorenwoningen. De wensen van de senioren van vandaag vereisen een fundamentele heroverweging bij het inrichten van zorginstellingen. Comfort, individualiteit, zelfbeschikking en de sociale en economische infrastructuur worden steeds belangrijker bij het kiezen van een passende woonvorm.

Het aanbod aan wonen en woonstijlen voor deze fase van het leven is tegenwoordig zeer divers en biedt de juiste hoeveelheid vrijheid met ruimte voor gemeenschappelijke ontmoetingen. In veel gevallen houden meergeneratiewoningen, zorgdeelwoningen of dienstverlenend wonen al rekening met de toegenomen vraag van de nieuwe generatie senioren, die lang voordat er sprake is van zorgvraag of een handicap, meedenkt over zorg en de gewenste vorm van wonen op latere leeftijd.

Bedden die voldoen aan de wensen van senioren

Verpleegbedden en meubelen voor mensen met hoge eisen aan design en comfort in de zorgomgeving staan centraal bij Medifix. Onze partner, de fabrikant van verpleeg- en ziekenhuisbedden Malsch, biedt samen met het bijbehorende meubelassortiment een breed scala aan mogelijkheden voor zijn producten, ook op maat. Er zijn al talloze configuratiemogelijkheden voor het standaard assortiment. Van het voordelige bed-in-bed-systeem en de ultralage versies voor valpreventie tot het individuele comfort-verpleegbed met ombouw. Alle bedden voldoen volledig aan de normen voor medische producten en garanderen een veilige omgeving voor de bewoners en tevens een ergonomische werkomgeving voor het verplegend personeel.

De missie van Medifix is niet voor niets: Samen zorgen we voor de meest optimale inrichting.

De wens van een huiselijke sfeer en de luxe van een hotel worden gecombineerd bij het design laagverpleegbed Aura Loft. Het universele design maakt indruk met zijn geschiktheid voor dagelijks gebruik, een hoog comfortniveau en een eenvoudige en veilige bediening, die het dagelijks leven van de oudere generatie aanzienlijk gemakkelijker en comfortabeler maakt, zelfs voordat de behoefte aan zorg ontstaat.

Hout wordt beschouwd als rustgevend en zorgt voor een aangename, vertrouwde sfeer. Dit aspect komt vooral tot uiting in de designvariant Aura Chalet, bijvoorbeeld in massief wild eiken als exclusieve uitvoering van echt hout. Naast esthetische aspecten kan met name de inrichting van de verpleegbedden en het meubilair de slechtziende of demente bewoners helpen om zich door bewust contrast beter te oriënteren en preventief te werken.

Medifix verkoopt o.a. zorgmeubilair dat zich in de loop van het leven flexibel aanpast aan veranderende behoeften. Mensen die ziek zijn of zorg nodig hebben, verlangen naar een veilige omgeving. Het is bewezen dat een ‘healing environment’ een positieve invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van de patiënten en bewoners.

Met het meubilair vertrouwen architecten, logistieke planners en inkoopmanagers op duurzame oplossingen voor de uiteenlopende behoeften van bewoners en zorg.

Bedden die voldoen aan de wensen van senioren