Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Tookan (Tookan medicijnvermaler)

2A0000

Medicijnen vermalen met een simpele handbeweging. De Tookan is een handzaam apparaat dat pillen met een simpele handbeweging verandert in fijn poeder. 

Voordelen

Ergonomisch: de persoon die verpulvert hoeft geen kracht meer te zetten.
Veilig: doordat er wordt gewerkt met gesloten zakjes, is er geen risico op inhaleren van zeer fijn poeder tijdens het verpulveren.
Snel: Er zijn slechts enkele seconden nodig om pillen fijn te malen.
Hygiënisch: er is geen direct contact tussen de medicijnen en de machine. Daardoor hoeft de Tookan niet telkens opnieuw schoongemaakt te worden.
Handzaam: het apparaat is compact en weegt slechts 1,7 kilo. Het is dus makkelijk op of in een medicijnwagen mee te nemen tijdens een verdeelronde.
Zeer solide en stabiel: tijdens het verpulveren blijft hij stevig staan.
Makkelijk in het gebruik: geen ingewikkelde handleidingen.

Waarschuwing

Tabletten vermalen kan bijvoorbeeld nodig zijn bij sondevoeding, een minder goede slikreflex of dementie.

Medifix adviseert u uitdrukkelijk om vooraf via de apotheek en de arts te controleren of het desbetreffende medicijn inderdaad vermalen mag worden!

Door vermalen kan de werkzame stof z’n werkzaamheid verliezen, kan er teveel werkzame stof in één keer vrij komen (wat tot toxische effecten kan leiden), of kunnen deeltjes vrij komen die schadelijk zijn voor de verzorgende en/of de patiënt.

Voor medicijnen die niet vermalen mogen worden heeft de apotheek vaak alternatieven die wel geschikt zijn om te vermalen.

Instructiefilm Tookan