Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Zorggroep Maas & Waal standaardiseert medicatie distributie met Pharmasafe®

“De medicijnwagens uit de Pharmasafe® lijn zijn niet alleen uitermate functioneel, zij hebben ook een huiselijke uitstraling”

Erika Schoonhoven, hoofd services,


Datum: november 2022
Expertise: Opslag en distributie van medicatie 

Zorggroep Maas & Waal heeft vandaag een stap vooruitgezet: de farmaceutische zorg op alle afdelingen en locaties worden op eenzelfde manier ingericht. Na een uitgebreid en zorgvuldig verlopen traject zijn 3 belangrijke pijlers in dit project tot uiting gekomen in de Pharmasafe® medicijnwagens van Medifix, te weten huiselijke uitstraling, uniformiteit en veiligheid.

“De medicijnwagens uit de Pharmasafe® lijn zijn niet alleen uitermate functioneel, zij hebben ook een huiselijke uitstraling”, vertelt Erika Schoonhoven, hoofd services.

Rutger Evers, tactisch inkoper bij zorggroep Maas & Waal: “Om de kans op het maken van fouten te verkleinen heeft zorggroep Maas & Waal ervoor gekozen om op alle afdelingen en locaties de medicatie distributie te standaardiseren. Op die manier vergroten we de herkenbaarheid voor deze zorg bij alle medewerkers.” Met de uniforme inrichting van de 28 Pharmasafe® medicijnwagens is dit mogelijk gemaakt. Daarnaast geeft de inrichting meer overzicht wat ook de veiligheid ten goede komt.

De Pharmasafe® medicijnwagens zijn uitgerust met elektronische sloten waarmee de toegang duidelijk geregisseerd en geregistreerd kan worden. Dat geldt ook voor de ingebouwde opiatenkluis. Daarnaast hebben alle medicijnwagens een muurslot om ze vast te zetten en zo te voorkomen dat iemand er ‘per ongeluk’ mee aan de wandel gaat op een onbewaakt ogenblik.
 
Zorggroep Maas & Waal biedt cliënten uit de gemeenten West Maas en Waal, Druten en Beuningen zowel intra- als extramurale zorg.

Zorggroep Maas & Waal standaardiseert medicatie distributie met Pharmasafe®