Geschiedenis

Medifix is in 1977 opgericht en heeft zich vanaf het begin gespecialiseerd in medische en verpleegkundige artikelen voor de groeiende zorgmarkt. De producten werden in binnen- en buitenland geselecteerd en soms in eigen beheer gefabriceerd.

Destijds startte Medifix met verpleegartikelen waaronder anti decubitus materiaal, verpleegbedden, en wagens voor verpleegmiddelen en voor instrumenten. Deze wagens werden in eigen beheer geproduceerd.

Dit aanbod werd uitgebreid met ADL-artikelen; hulpmiddelen voor zogenaamde 'algemene dagelijkse levensverrichtingen', bedoeld voor mensen die door hun gezondheid beperkingen hebben. Ze vergemakkelijken bijvoorbeeld de persoonlijke verzorging, het eten en drinken, of de huishoudelijke werkzaamheden. 

Medio jaren '80 werden de medicijnkasten aan het assortiment toegevoegd en in jaren '90 volgden de medicijnwagens: de medicijndistributiesystemen vormen nog altijd een zeer belangrijke pijler onder het bedrijf.

Tegenwoordig is Medifix uitgegroeid tot een volwaardige leverancier van medische hulpmiddelen en biedt zij een totaaloplossing aan zorgprofessionals in de zorgsector. Denk hierbij aan verpleeghuizen, ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, privéklinieken, fysio en ergotherapie praktijken, revalidatiecentra, thuizorg etc.